Véda és a Védikus Hagyomány

Véda és a Védikus Hagyomány - TMeditacio.hu

A Véda szó szanszkritul tudást, teljes tudást, tudományt jelent és amikor a Védáról beszélünk, akkor egy olyan tudományra gondolunk, amely nem ember által íródott, hanem a természet vagy teremtés csendes intelligenciáját rejti magában. Már a mai modern kvantumfizika is feltárta a teremtés legalapvetőbb szintjét, amit Egyesített Mezőnek hív, de hívhatjuk Tiszta Tudatnak, Transzcendensnek, Abszolútnak attól függően, hogy a tudomány vagy a különböző spirituális utak mely szemszögéből nézzük.

Ebből az alapvető intelligencia mezőből jön létre minden a teremtésben a legfinomabb szinttől a legdurvábbig az őselemek közreműködésével, amelyek a tér, levegő, tűz, víz, föld, és bizonyos törvényszerűségek tartják fenn a rendet a növények növekedésétől elkezdve a bolygók mozgásáig. Ezeket a törvényeket vagy törvényszerűségeket hívjuk Védának, vagy ha még egyszerűbben szeretnénk fogalmazni, akkor a Véda nem más, mint a teremtés mechanizmusa, az abszolút határtalan szervezőerejének kifejeződése. 

A Védák 4 fő részből állnak melyek 40 ágra tagolódnak így az élet minden területének megvan a Védikus megfelelője, mint pl. Védikus építészet (Sztapatja Véda), zene(Gandharva Véda), mezőgazdaság, csillagászat és asztrológia (Dzsotis), matematika stb. 

Maharishi Mahesh Jógi a Transzcendentális Meditáció mozgalmának megalapítója a Védikus Hagyományt hozta el és elevenítette fel, amely a Mesterek Hagyománya. Ennek az ősi tradíciónak a feladata a teljes tudás, tudomány illetve ahhoz kapcsolódó mentális technikák megőrzése és elérhetővé tétele az elkövetkező generációk számára A teremtés legfinomabb impulzusait, a természet csendes intelligenciáját tartalmazza, illetve adja vissza az emberiségnek ez a tudomány.

Maharishi Védikus Tudománya egy teljesen új alternatívát kínál a világ jobbá tételére, megteremtve egy szenvedés, szegénység- és betegségmentes, boldog társadalmat. 

Mi a Transzcendentális Meditáció?

A Transzcendentális Meditáció (TM) tudományosan igazolt egyszerű, természetes, stresszoldó, mentális technika. A TM-et bárki könnyedén és rövid idő alatt képes megtanulni, azonban elsajátításához jól képzett tanárra van szükség.

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.