Mi is a Transzcendentális Meditáció?

Egy egyszerű meditációs technika, amely:

Tudományosan kutatott és igazolt

Egyszerű, természetes, bárki számára gyorsan és könnyen elsajátítható, illetve nem igényel koncentrációt vagy erőfeszítést

Elősegíti a stresszek eltávolítását, valamint azok megelőzését

Kétszer olyan mély pihenést biztosít gyakorlása alatt, mint a mélyalvás

Tudat, illetve személyiségfejlesztő

Az egyénen keresztül jótékony hatás a közösségekre, társadalmakra

Tom Hanks beszél a Transzcendentálás Meditációról és tapasztalatairól

Sok millió ember életét változtatta meg már

Az emberek nagy többsége a meditációt valamilyen misztikus dolognak gondolja, aminek az elsajátításához sok időre, kitartásra van szükség, valamint az is egy elterjedt nézőpont, hogy nagyon nehéz megtanulni. A Transzcendentális Meditáció tekintetében ez semmiképpen sem helytálló.

N

4 nap alatt bárki könnyedén elsajátíthatja

N

Napi kétszer 20 percet gyakoroljuk, csukott szemmel, kényelmes ülőpózban

N

A technika egész életeden át gyakorolhatod, nincs lejárati ideje vagy szavatossága

Meditáció csoport - Transzcendentális Meditáció - TMeditacio.hu

Egyszerű, stresszoldó mentális technika

A TM nem vallás, filozófia és nem kell hinni benne

Könnyen és rövid idő alatt elsajátítható

Nem igényel koncentrációt, illetve erőfeszítést

Több, mint 50 éve jelen van

Nem igényel életmód változtatást

A Transzcendentális Meditáció eredete

Egy szebb világért 1958 óta

Maharishi Mahesh Yogi - Transzcendentális Meditáció - Tmeditacio.hu

Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi és Guru Dev a Védikus Hagyomány mesterei voltak, melynek célja a tudás tisztaságának megőrzése és elérhetővé tétele volt az elkövetkező generációk számára. Maharishi 50 éven keresztül építette fel a Transzcendentális Meditáció mozgalmát, melynek célja egy betegség és szenvedésmentes társadalom felépítése. A mozgalomban nagyon sok orvos, professzor, fizikus vállalt szerepet Maharishi vezetése alatt, aki saját maga is fizikusi végzettséggel rendelkezett.

A Beatles és a TM - Transzcendentális Meditáció - Tmeditacio.hu

A Beatles és a TM

1967-ben a Beatles Indiába utazott, hogy kikapcsoljanak a mindennapok rohanásából a Transzcendentális Meditáció gyakorlásával, melyet kicsit korábban mesterüktől, Maharishi Mahesh Yogi-tól sajátítottak el. Útjuk természetesen nem csak a világ zajától való elvonulást célozta meg.

Transzcendentális Meditáció 1 - Tmeditacio.hu

Magyarországon

Magyarországon hivatalosan 1990-ben tartottak TM tanfolyamot, de már a 80-as években is történtek bevezetések az ország számos pontján. A TM-et gyakorlók száma a 2000-es évek elején az országban már elérte a 20 ezret, a világban pedig 4 és 5 millió között volt, ez a szám mára 26 ezer és 9-10 millió főre növekedett

Csend a lelke mindennek!

A TM esetében egy, a modern tudományok által a testben és az elmében is könnyen követhető és megmagyarázható folyamat megy végbe, melynek a lényege az elme természetes módon történő lecsendesedése, pihenése, melynek hatására a test is egy mély pihenéshez jut.

Ennek a mély pihenésnek a hatására, amely akár kétszer olyan mély is lehet, mint a mélyalvás, a mélyen gyökerező feszültségek, stresszek elkezdenek kioldódni. Ennek hatására az élet minden területén megjelenik egy javulás, fejlődés.

Meditáció kezdőknek - Transzcendentális Meditáció - TMeditacio.hu

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdezz bármit!

Mindenki el tudja sajátítani a TM-et?

Ha valaki futni tud, akkor egyhelyben állni is, ugyanígy ha valaki gondolkodni tud, akkor tud gondolatmentes állapotban is lenni, csak kell hozzá ez a nagyon egyszerű, természetes, könnyen és rövid idő alatt elsajátítható technika, melyet az elmúlt 50 évben kb. 9 millióan tanultak meg.

Honnan ered a TM?

A TM a Védikus Hagyományt eleveníti fel, mely a mesterek folyamatos láncolatán keresztül tartja fenn már ősidők óta ennek a technikának, és tudásnak a hatékonyságát és tisztaságát.

Lehet-e veszélyes a TM?

Mivel a TM az elme tendenciáját követi, így nem képes mélyebb tapasztalást adni, mint amire az egyén fel van készülve, azonban mégis van egy eset amikor veszélyes lehet.... ha valaki nem gyakorolja ?

Mikor érdemes elsajátítani?

Ha megvan mindened, de mégis elgondolkozol néha, hogy valami hiányzik az életedből. Ha csak egyszer is felötlött már benned, hogy mi az élet értelme és célja. Ha szeretnél még többet megtenni az egészségedért. Ha feltűnt már, hogy valami baj van a bolygóval és a rajta élő emberekkel. Ha függőségektől való megszabaduláshoz keresel támogatást

Ha kérdésed van

Keress bizalommal!

Várlak szeretettel ismertető előadásaimra!

Email

dobostomi@gmail.com

Telefon
+36 30 942 6328
[/et_pb_row]

[/et_pb_column]