Vélemények a Transzcendentális Meditációról

Az ország minden területéről vettek már részt TM tanfolyamokon, köztük olyan foglalkozású emberek, mint programozó, biomérnök, DJ, fényképész, projektmenedzser.

Az elmúlt évtizedekben nagyon népszerű lett a TM a külföldi országokban, és azóta rengeteg híres ember tanult meg, illetve hangsúlyozza a meditálás fontosságát.

A TM egy nagyon egyszerű, de hatásos eszköz arra, hogy segítsen megtalálni belső békénket, nyugalmunkat. Lassan egy hónapja hogy megtanultam a technikát, és már ennyi idő alatt is rengeteg változást tapasztalok magamon. Az alvásom pihentetőbb, a hétköznapi stresszeket jobban tudom kezelni, ezáltal több időm marad a fontos dolgokra. Én receptre írnám fel Mindenkinek..
Juhász-Nagy Julietta

Meditációval kezdeni és zárni a napot igazán felemelő érzés. Húsz perc és észreveszed a különbséget!

Jennifer Anniston

Úgy gondolom a Transzcendentális Meditáció az a dolog, amire az embereknek szükségük van. Ez a technika pedig eredményeket nyújt nekik, egy élethosszig tartó ajándék.

Paul McCartney

Jó pár éve gyakorlom a TM-et. Nehéz leírni a hatást, amit az életemre gyakorolt. Csak egy pár szót említenék: nyugalom, tisztaság, egyensúly, felismerések.

Martin Scorsese

A TM-mel indítom a napomat. A legjobb hangulatomba helyez. Ez az egyetlen idő, ahol az elmém teljes nyugalmat érez.

Katy Perry

Transzcendentális Meditáció, a közös nevező

A TM-el kapcsolatban szinte egyedülállóan több olyan tudományos kutatást is folytattak amelyek bizonyítják, hogy amikor egy adott közösség, társadalom 1%-a meditál, az automatikusan hozza a különböző negatív tendenciák normalizálódását, mint pl. bűnözés, balesetek, kórházi kezelések stb.

A TM rendszeres gyakorlása kimagaslóan hatékonyan kezeli a poszttraumatikus stresszt.

Szintén nagyon látványos javulások jöttek létre az elmúlt évtizedekben azokban az iskolákban, ahol bevezették a TM rendszeres napi kétszeri gyakorlását.

A hiperaktivitás normalizálódott a  Transzcendentális Meditáció gyakorlásának előrehaladtával

Négy éve gyakorlom a TM-et, és gyökeresen megváltoztatta az életem. Kioldódnak a múltbéli feszültséget, és azóta könnyebben érek el dolgokat, amellett, hogy kreatívabb, éberebb és kipihentebb vagyok.

Kelemen Márton

Mióta rendszeresen meditálok, sokkal higgadtabban fogadom-kezelem azokat a feszültségeket, stresszes helyzeteket, melyek előtte pillanatok alatt felidegesítettek. Napjaim legtöbbször nagyon nyugodt békés hangulatban telnek, sokkal kiegyensúlyozottabban. Munkámban sokkal magabiztosabban és hatékonyabban teljesítek

Balog Róbert

Amióta TM-ezek sokkal inkább tudatában vagyok a cselekedeteimnek. Nagyon jó stresszoldó és persze segít, hogy boldogabb legyen az ember.

Horváth Ádám

Még csak pár hete gyakorlom, de jelentős változások következtek be az életemben, lassabban élek, jobban tudok figyelni a részletekre, mentálisan fittebbnek érzem magam, nem is értem, hogy lehettem meg enélkül eddig.

Marlok Róbert

A szeretet az élet édes kifejeződése, az élet legmagasztosabb tartalma. A szeretet az élet ereje, hatalmas és fenséges. Az élet virága a szeretetben nyílik ki és sugározza a szeretetet mindenfelé maga körül.

Maharishi Mahesh Yogi

A TM mozgalom alapítója

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdezz bármit!

Mindenki el tudja sajátítani a TM-et?

Ha valaki futni tud, akkor egyhelyben állni is, ugyanígy ha valaki gondolkodni tud, akkor tud gondolatmentes állapotban is lenni, csak kell hozzá ez a nagyon egyszerű, természetes, könnyen és rövid idő alatt elsajátítható technika, melyet az elmúlt 50 évben kb. 9 millióan tanultak meg.

Honnan ered a TM?

A TM a Védikus Hagyományt eleveníti fel, mely a mesterek folyamatos láncolatán keresztül tartja fenn már ősidők óta ennek a technikának, és tudásnak a hatékonyságát és tisztaságát.

Lehet-e veszélyes a TM?

Mivel a TM az elme tendenciáját követi, így nem képes mélyebb tapasztalást adni, mint amire az egyén fel van készülve, azonban mégis van egy eset amikor veszélyes lehet.... ha valaki nem gyakorolja ?

Mikor érdemes elsajátítani?

Ha megvan mindened, de mégis elgondolkozol néha, hogy valami hiányzik az életedből. Ha csak egyszer is felötlött már benned, hogy mi az élet értelme és célja. Ha szeretnél még többet megtenni az egészségedért. Ha feltűnt már, hogy valami baj van a bolygóval és a rajta élő emberekkel. Ha függőségektől való megszabaduláshoz keresel támogatást