A Transzcendentális Meditációval kapcsolatos tudományos kutatások

A Transzcendentális Meditáció egy esetben veszélyes, ha nem gyakorlod!

A TM-el kapcsolatban szinte egyedülállóan több olyan tudományos kutatást is folytattak amelyek bizonyítják, hogy amikor egy adott közösség, társadalom 1%-a meditál, az automatikusan hozza a különböző negatív tendenciák normalizálódását, mint pl. bűnözés, balesetek, kórházi kezelések stb.

Kórház, tmeditacio.hu

Transzcendentális Meditáció, stresszkezelés világegyetemi szinten

A tudományos kutatások kiterjedtek a TM társadalomra gyakorolt hatására és azt találták, hogy amikor egy adott közösség, társadalom 1%-a gyakorolja a TM-et, akkor az összes negatív hatás, mint pl. balesetek, kórházi kezelések, bűnözés stb. elkezdenek lecsökkenni.Ezt más kutatások mellett egy jógarepülő csoport létrehozása mutatta ki, melyet 1993-ban Washingtonban hoztak létre és amelynek során azt találták, hogy a negatív tendenciák 25-30%-al csökkentek a 2 hónapos demonstráció alatt.

TM csoportos meditáció
asd

Transzcendentális Meditáció, a közös nevező

Szintén nagyon látványos javulások jöttek létre az elmúlt évtizedekben azokban az iskolákban, ahol bevezették a TM rendszeres napi kétszeri gyakorlását.

Transzcendentális Meditáció, a mentőöv stresszeid tengerén

Kutatásokat végeztek olyan emberekkel, akik nagyon erős krízishelyzeteken mentek keresztül (amerikai háborús veteránok, pl.:Irak, Vietnam) és azt találták, hogy a TM rendszeres gyakorlása kimagaslóan hatékonyan kezeli a poszttraumatikus stresszt.

asd