Mi is pontosan a transzcendálás?
TM
2 perc olvasási idő
2020.11.17.

Mi is pontosan a transzcendálás?

Az emberek nagytöbbségének egyáltalán nem mond semmit ez a szó és talán nem is feltétele egy alapműveltségnek, legalábbis egyenlőre 🙂 Akinek van is némi megértése, annak a transz szócskánál már valami eksztatikus, önkívületi, esetleg veszélyes állapot ugrik be amely teljesen ellentéte annak, mint ami a TM gyakorlásával létrejön az elmében.

Az utóbbi sok évszázadon keresztül viszonylag kevés olyan magyarázat maradt fenn, amely ezt az állapotot teljes mélységében elmagyarázta volna, illetve ha el is magyarázta, még kevesebb olyan bölcs (Guru) volt, aki tudott hatékony technikát is adni annak elérésére. Aki tudott, annak tanítása pedig az idő elteltével fakult ki, hiszen látjuk azt, hogy pl. egy nyelv mennyit változik akár már 50 év alatt is. Hogy adhatná vissza egy tanítás sok évszázadon esetleg évezreden keresztül a tanítás eredeti tartalmát? Kb. úgy veszik, veszett el a tudás, mint amikor a jól ismert ovis játékban a gyerekek egymás fülébe suttogva adnak át egy az előzőleg, az óvónénitől kapott szót, és a végén valami teljesen más lesz a végeredmény a sor végére.


Hogy is működik ez a dolog?


Az elmének van egy alapvető képessége arra, hogy gondolatmentes állapotba kerüljön hiszen ha gondolataink vannak, akkor kell, hogy legyen olyan állapot is, hogy ne legyenek gondolataink. Hasonlóan, ha valaki futni tud, akkor egyhelyben állni is. Viszont az elmét (újra) meg kell tanítani arra, hogy ezt elérje és ez nem lehet egy olyan technika, amely erőfeszítésre, koncentrációra vagy elmélkedésre, illetve az elme bármilyen legapróbb irányítására épül. Ezért a TM ennek elérésére egy egyszerű, igen könnyen és gyorsan elsajátítható ősi technikát vonultat fel, melynek gyakorlása során az elme lecsendesedik és eléri a gondolatmentes állapotot. Ezt hívhatjuk szamádi vagy akár a jóga állapotának (transzcendálásnak) is. Itt az elme egyesülten áll az egységben abban a Tiszta Tudatban vagy transzcendensben amely a világmindenség alapja, amit a mai modern kvantumfizika egyesített mezőnek hív.

Hogy egy kicsit szemléletesebb legyen: a hullám bár az óceán része de mégis egy különálló egyéniség, minden egyes ember egy kis hullám a kozmikus világóceánon, és a célja az, hogy erre ráébredjen, melynek végső stádiumát megvilágosodásnak (is) hívják. 


És hogy a transzcendálás milyen hatással van az egészségre vagy a betegségekre, arról a következő cikkben olvashatsz!


Díjmentes TM ismertető előadásra itt regisztrálhatsz :https://tmeditacio.hu/ismerteto-eloadasok

Megosztás Facebookon

Mi a Transzcendentális Meditáció?

A Transzcendentális Meditáció (TM) tudományosan igazolt egyszerű, természetes, stresszoldó, mentális technika. A TM-et bárki könnyedén és rövid idő alatt képes megtanulni, azonban elsajátításához jól képzett tanárra van szükség.

Szélesítse tudását hírleveleinkkel!

Érdekességek, újdonságok és gyakori témák a Transzcendentális Meditációval kapcsolatban, kiegészítve olyan írásokkal, amik segítik az élet különböző területén nagyobb hatékonyságot elérni.