Kevesebb-bűnözésTranszcendentális-Meditáció-Tmeditacio.hu.jpg
TM
1 perc olvasási idő
2020.02.26.

70%-kal csökkent az erőszakos bűnözés

A Chicago Crime Lab, Chicago Egyetemének bűnözést kutató központja három évvel ezelőtt szeretett volna valamit tenni annak érdekében, hogy csökkenjen az erőszak. Ezért 2-300 különböző intézettől, illetve szervezettől kértek javaslatot, melyekből, mint leígéretesebbet, hármat emeltek ki. A Transzcendentális Meditáció (TM) az egyike volt ennek a háromnak. Három éven keresztül egy 2000 fős tanulócsoport gyakorolta a TM-et. A Crime Lab azt szerette volna elérni, hogy az erőszakos bűnözés 5%-ot essen vissza, amit ők már sikernek értékeltek volna.

Ehhez képest a három év alatt az erőszakos bűnözés nem 5 %-ot és nem is tízet vagy húszat, de még csak nem is ötvenet, hanem 70%-ot eset vissza.

A kísérletet a David Lynch alapítvány támogatta az úgynevezett Quiet Times (CSENDben) elnevezésű programmal, mely a Transzcendentális Meditáció napi kétszer 20 percig történő gyakorlását foglalta magában.


Forrás (angol nyelvű videó): https://www.facebook.com/TranscendentalMeditationChiangMai/videos/178381610057266/

Megosztás Facebookon

Mi a Transzcendentális Meditáció?

A Transzcendentális Meditáció (TM) tudományosan igazolt egyszerű, természetes, stresszoldó, mentális technika. A TM-et bárki könnyedén és rövid idő alatt képes megtanulni, azonban elsajátításához jól képzett tanárra van szükség.

Szélesítse tudását hírleveleinkkel!

Érdekességek, újdonságok és gyakori témák a Transzcendentális Meditációval kapcsolatban, kiegészítve olyan írásokkal, amik segítik az élet különböző területén nagyobb hatékonyságot elérni.