A Transzcendentális Meditáció eredete

Guru Dev (Bhagavan Svámi Brahmananda Srasvati) 1944-től 1953-ig egész India spirituális vezetője volt. Maharishi és Guru Dev a Védikus Hagyomány (Mesterek Hagyománya) mesterei voltak, melynek célja a tudás (Véda = Teljes tudás, tudomány) tisztaságának megőrzése és elérhetővé tétele volt az elkövetkező generációk számára. Maharishi 50 éven keresztül építette fel a Transzcendentális Meditáció mozgalmát, melynek célja egy betegség és szenvedésmentes társadalom felépítése. A mozgalomban nagyon sok orvos, professzor, fizikus vállalt szerepet Maharishi vezetése alatt, aki saját maga is fizikusi végzettséggel rendelkezett.

Maharishi
Maharishi és Beatles-TMeditacio

A TM és a Beatles

1967-ben a Beatles Indiába utazott, hogy kikapcsoljanak a mindennapok rohanásából a Transzcendentális Meditáció gyakorlásával, melyet kicsit korábban mesterüktől, Maharishi Mahesh Yogi-tól sajátítottak el. Útjuk természetesen nem csak a világ zajától való elvonulást célozta meg. Mint minden ember, a "Legendás négyes" életében is eljött az a pillanat, amikor feltette magának a nagy kérdést, hogy mi az élet célja? Erre pedig a legjobb helyen keresték, és természetesen kapták meg a választ Guru-juktól, aki felfedte nekik a megvilágosodás felé vezető út ösvényét, amit Maharishi is úgy kapott örökségül az Ő mesterétől Guru Dev-től (Isteni tanító).

Csend a lelke mindennek!

A TM esetében egy, a modern tudományok által a testben és az elmében is könnyen követhető és megmagyarázható folyamat megy végbe, melynek a lényege az elme természetes módon történő lecsendesedése, pihenése, melynek hatására a test is egy mély pihenéshez jut. Ennek a mély pihenésnek a hatására, amely akár kétszer olyan mély is lehet, mint a mélyalvás, a mélyen gyökerező feszültségek, stresszek elkezdenek kioldódni. Ennek hatására az élet minden területén megjelenik egy javulás, fejlődés.

Maharishi elkezdi a TM megismertetését a világ minden országában

1958

Az első Transzcendentális Meditáció tanári kurzus Indiában, Rishikesh mellett Ram Nagar-ban

1961

Maharishi megismerteti az emberekkel a Kreatív Intelligencia Tudományát és megalapítja a Maharishi Nemzetközi Egyetemet

1971

Maharishi bejelenti a Megvilágosodás Korának hajnalát Svájcban a Luzerni tónál

1975

Maharishi elkezdi megismertetni illetve oktatni a TM szidi (jógarepülő) technikát

1976

3000 résztvevővel Az első Védikus Tudomány Világtalálkozó Új Delhiben

1980

Magyarországon hivatalosan 1990-ben tartottak TM tanfolyamot, de már a 80-as években is történtek bevezetések az ország számos pontján.

1990

Washingtonban 4000 fő jógarepülő közreműködésével mutatják be, hogy már 1-2 hónap alatt is milyen jelentős pozitív hatása van a TM illetve TM Jógarepülő vagy más néven TM szidi programnak a társadalomra az élet minden területén.

1993

A TM-et gyakorlók száma a 2000-es évek elején Magyarországon már elérte a 20 ezret, a világban pedig 4 és 5 millió között volt

2000
Oprah Winfrey - Tmeditacio.hu

Mélyebben alszanak tőle az emberek, kisimultabbak a kapcsolataik és sokkal kellemesebben érzik magukat. Fantasztikus!

Oprah Winfrey