Egész életen át tartó jótékony hatások pár egyszerű lépésben

Elsajátítása a közhiedelmekkel és más technikákkal szemben nagyon könnyű és csupán 4 egymást követő napot, naponta 1,5-2 órát vesz igénybe. A tanfolyam során a tanulók elsajátítanak jóga gyakorlatokat és egy légzésgyakorlatot (pránajáma) is, melyek hatékonyan támogatják a TM folyamatát.

Meditáló
Hugh Jackman - TMeditacio.hu

A Transzcendentális Meditáció megváltoztatta az életemet. A legegyszerűbb dolog ezen a világon, nyugodttá és boldoggá tesz. Aki küzd valamivel az életében, annak ez egyszerű kiút.

Hugh Jackman

1

Ismertető, felkészítő előadás és jelentkezési lap kitöltése, személyes megbeszélés napja

A Transzcendentális Meditációt a világ összes országában egységesen ugyanabban a 7 lépésben tanítják. Ennek a folyamatnak az első két lépése az ismertető és felkészítő előadás, melyek meghallgatása díjmentes és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Általában a két előadás után történik meg a harmadik lépés megtétele is, amely egy jelentkezési lap kitöltése és személyes elbeszélgetés az oktatóval. Míg az első három lépés történhet egy napon, a tanfolyam további négy lépése négy egymást követő napot igényel.

2

Személyes tanítás napja

Amennyiben minden feltétel adott a tanuló részéről, a negyedik lépés a személyes bevezetés, melynek során mindenki egyénileg kapja meg, személyre szólóan a technikát.

3

Kérdések és ellenőrzések

Az ötödik lépés, a meditáció ellenőrzés első napja (egyénileg és csoportosan is történhet), amikor a gyakorlással kapcsolatos kérdéseket, valamint a helyes meditáció tapasztalatait is átbeszéljük.

4

A TM működésének megértése

A hatodik lépés, a meditáció ellenőrzés második napja (egyénileg és csoportosan is történhet), melynek során egy mély megértést kap a meditáló, hogy mi történik az elme és a test szintjén a Transzcendentális Meditáció gyakorlata alatt.

5

A gyakorlás céljainak és az eredményeinek átbeszélése

A hetedik lépésben, a meditáció ellenőrzés harmadik napján (egyénileg és csoportosan is történhet) pedig a Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása által létrejövő eredményeket, illetve célokat beszéljük meg, mint pl. a magasabb tudatállapotok.

A TM elsajátítása